Palletkantelaars

Bakker Machinebouw heeft een breed spectrum aan Palletkantelaars.

Bakker heeft een jarenlange ervaring met het bouwen van eenvoudige palletkantelaars tot een maatwerk uitvoeringen. Veel gebruikt in vrieshuizen, waar de palletkantelaar een dubbele kantelfunctie heeft. De heavy duty uitvoering is geschikt voor het kantelen van pallets tot een gewicht van wel 1800 kg.

Als de pallet of de stapel pallets in de kantelaar geplaatst is kantelt de machine naar een horizontale positie en kantelt vervolgens 45 graden over de lange zijde. De aandrukplaat zorgt ervoor dat dit proces stabiel en veilig verloopt. Wanneer deze aandrukplaat verschoven wordt ontstaat er ruimte voor de operator om op een snelle en gebruiksvriendelijke wijze de pallets en spacers te verwijderen.

Van de volgende voordelen kun je direct profiteren:

  • Tijdswinst
  • Ergonomisch beter verantwoord
  • Veiligheid

Verschillende klanten hebben na hun eerste kantelaar er al meerdere gekocht. Een bekend en groot vrieshuis heeft intussen al 5 palletkantelaars in gebruik. De genoemde voordelen zijn voor hen de belangrijkste reden, naast de goede service die Bakker levert. “De palletkantelaars van Bakker zijn niet goedkoop, maar wel heel goed en ze leveren uiteindelijk geld op aan besparingen”

 

Van idee naar ontwerp en van realisatie naar revitalisatie.

Bakker heeft het hele proces in eigen huis. Het idee dat ontstaat, vaak samen met de klant, krijgt verder vorm op de afdeling engineering. Van concepttekening naar een 3-D ontwerpen, werktekeningen en dan ook zelf produceren. Veel werkzaamheden kunnen we in Voorthuizen zelf uitvoeren. Daarnaast maken we gebruik van bedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde activiteiten, zoals nabehandelingen als stralen en coaten.
Binnen de van Mourik Group hebben we ook kennis en kunde met betrekking tot de automatisering van machines en installaties. Door deze korte lijntjes voorkomen we “ruis op de lijn”, en wordt realisatie niet vertraagd.
Na productie en akkoord klant kunnen we zorgen voor het transport, de installatie of montage en de ingebruikstelling.
Bij Bakker hebben we eigen monteurs voor service en onderhoud. Ook in geval van een storing zoeken we, samen met onze klanten, naar een snelle oplossing.
Omdat duurzaamheid belangrijk is en wij houden van goed en degelijk werk hebben onze oplossingen een lange levensduur. Dat betekend in de praktijk dat we machines vaak een “tweede leven” kunnen geven door deze te reviseren.

Bent u opzoek naar een solide en/of maatwerk kantelaar dan gaan wij graag met u in gesprek om de mogelijkheden met u door te nemen.

 

Wij geven vanzelfsprekend service op onze palletkantelaars.

Onze onderhoudsdienst uit Voorthuizen geeft na het installeren van de machine bij u op locatie, altijd kundig, snel en goede service! Wij bij Bakker Machinebouw hebben alle technische know how om uw pallet kantelaar vakkundig en nauwkeurig te onderhouden, reviseren en verbeteren.  Dit doen wij zowel op locatie als in onze eigen werkplaats in Voorthuizen.

 

Veiligheid voorop

Pallet kantelaars die wij bouwen voldoen aan de veiligheidseisen en zijn voorzien van een CE keurmerk.

Wij hebben het CE keurmerk

Project > Palletkantelaar voor vrieshuizen

Voor een klant in de voedingsindustrie hebben wij een palletkantelaar ontwikkeld speciaal voor het uithalen van freezer spacers en pallets tussen het bevroren product. Dit kostte onze klant veel tijd en is fysiek belastend voor zijn werknemers. Onze kantelaar biedt hierin een maatwerk oplossing. Met onze kantelaar kunnen één of meerder pallets tegelijkertijd worden gekanteld waardoor het arbeidsproces aanzienlijk is vereenvoudigd. Dit maatwerk systeem heeft zelfs een dubbele kantelfunctie.

Bekijk op onderstaand YouTube filmpje hoe het functioneerd.

 Project

Nederland

Februari 2021

ONZE EXPERTISE

HET RESULTAAT

Het resultaat – De klant is blij met de staal gecoate uitvoering met RVS beplating op de contactdelen om inwerking van roest te voorkomen. Ook de cyclustijd van circa 1 minuut en een capaciteit van wel 1800 kg levert hem een aanzienlijke tijdsbesparing op en is ergonomisch een grote verbetering. Rondom de kantelaar is deze installatie beveiligd met hekwerken en lichtschermen.

  Tijdbesparing

  Duurzame oplossing

 Ergonomische verbetering

 

 

Onlangs gerealiseerde machines

Een overzicht van de laatste drie jaar


LOGISTIEK

INVOERSYSTEEM BANDEROLLEER

RECYCLING

SCHROEFTRANSPORTEURS

VOEDINGSMIDDELEN

BREKER


LOGISTIEK en FOOD

PALLET KANTELAAR

INFRASTRUCTUUR

MUDMIXING MACHINE


VOEDINGSINDUSTRIE

FLAKING MILL

ONZE MACHINES DRAAIEN IN
VERSCHILLENDE INDUSTRIEËN
EN VERSCHILLENDE LANDEN
Nederland

We hebben voor verschillende Nederlandse opdrachtgevers machines ontwikkeld

VoedingsmiddelenVerpakkingsindustrieChemieMedisch en cosmetisch
ONZE MACHINES DRAAIEN IN
VERSCHILLENDE INDUSTRIEËN
EN VERSCHILLENDE LANDEN
Duitsland

Complete lijnen voor het uitpakken, voorververkleinen en smelten van cacoa
Voedingsmiddelen
ONZE MACHINES DRAAIEN IN
VERSCHILLENDE INDUSTRIEËN
EN VERSCHILLENDE LANDEN
Turkije

Voor een bedrijf in ei verwerking hebben we een filterinstallatie met bezinktank geleverd

Voedingsmiddelen

HOE LASTIGER UW VRAAG HOE LEUKER WE HET VINDEN!

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden

Ruim 90 jaar aan ervaring
Sterk in maatwerk
Goede prijs - kwaliteit verhouding
Korte lijnen en snelle levering
Engineering en productie in eigen huis
Made in Holland