Palletkantelaars

Wij leveren een breed spectrum aan palletkantelaars

Icoon logistiek

Bakker Machinebouw heeft een jarenlange ervaring met het bouwen van eenvoudige palletkantelaars tot maatwerk uitvoeringen. Veel gebruikt in vrieshuizen, waar de palletkantelaar een dubbele kantelfunctie heeft. De heavy duty uitvoering is geschikt voor het kantelen van pallets tot een gewicht van wel 1800 kg.

Als de pallet of de stapel pallets in de kantelaar geplaatst is kantelt de machine naar een horizontale positie en kantelt vervolgens 45 graden over de lange zijde. De aandrukplaat zorgt ervoor dat dit proces stabiel en veilig verloopt. Wanneer deze aandrukplaat verschoven wordt ontstaat er ruimte voor de operator om op een snelle en gebruiksvriendelijke wijze de pallets en spacers te verwijderen.

Van de volgende voordelen kun je direct profiteren:

  • Tijdswinst
  • Ergonomisch beter verantwoord
  • Veiligheid

Verschillende klanten hebben na hun eerste kantelaar er al meerdere gekocht. Een bekend en groot vrieshuis heeft intussen al 5 palletkantelaars in gebruik. De genoemde voordelen zijn voor hen de belangrijkste reden, naast de goede service die Bakker Machinebouw levert. “De palletkantelaars van Bakker Machinebouw zijn niet goedkoop, maar wel heel goed en ze leveren uiteindelijk geld op aan besparingen”

Van idee naar ontwerp en van realisatie naar revitalisatie.

Bakker heeft het hele proces in eigen huis. Het idee dat ontstaat, vaak samen met de klant, krijgt verder vorm op de afdeling engineering. Van concepttekening naar een 3D ontwerpen, werktekeningen en dan ook zelf produceren. Veel werkzaamheden kunnen we in Voorthuizen zelf uitvoeren. Daarnaast maken we gebruik van bedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde activiteiten, zoals nabehandelingen als stralen en coaten.
Binnen de van Mourik Group hebben we ook kennis en kunde met betrekking tot de automatisering van machines en installaties. Door deze korte lijntjes voorkomen we “ruis op de lijn”, en wordt realisatie niet vertraagd.
Na productie en akkoord klant kunnen we zorgen voor het transport, de installatie of montage en de ingebruikstelling.
Bij Bakker hebben we eigen monteurs voor service en onderhoud. Ook in geval van een storing zoeken we, samen met onze klanten, naar een snelle oplossing.
Omdat duurzaamheid belangrijk is en wij houden van goed en degelijk werk hebben onze oplossingen een lange levensduur. Dat betekend in de praktijk dat we machines vaak een “tweede leven” kunnen geven door deze te reviseren.

Toepasbare industrieën

In verschillende industrieën worden onze palletkantelaars toegepast. Wij ontwikkelen deze machines met name voor de logistiek in koelvrieshuizen.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Tijdig onderhoud draagt bij aan de productiviteit en veiligheid van uw machines en medewerkers. Wanneer u regelmatig de machines laat controleren en inspecteren kunnen wij u veiligheid garanderen. Tevens is dit een verplichting voor de Arbowetgeving. Volgens gestelde richtlijnen controleren wij uw machines en leggen onze bevindingen vast in een rapport.

Modernisering en optimalisatie

Wanneer blijkt dat uw machines aan verbetering of modernisering toe zijn kunnen wij dit voor u verzorgen. We onderzoeken de mogelijkheden, passen uw machines aan en voeren eventuele reparaties uit. Bakker Machinebouw past gebruikte machines aan met geavanceerde middelen en de nieuwste technieken.

Wij geven vanzelfsprekend service op onze palletkantelaars.

Onze onderhoudsdienst uit Voorthuizen geeft na het installeren van de machine bij u op locatie, altijd kundig, snel en goede service! Wij bij Bakker Machinebouw hebben alle technische know how om uw pallet kantelaar vakkundig en nauwkeurig te onderhouden, reviseren en verbeteren.  Dit doen wij zowel op locatie als in onze eigen werkplaats in Voorthuizen.

Veiligheid altijd voorop

Palletkantelaars die wij produceren voldoen altijd aan de geldende veiligheidseisen en zijn voorzien van een CE keurmerk.

Logo van het CE keurmerk

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Wilt de technische specificaties van onze palletkantelaars inzien vul dan onderstaand formulier in en wij sturen het per email naar u op.

Specs opvragen breker