Centrifugaalzeven

Voor uiteenlopende toepassingen ontwikkelen wij in-house centrifugaalzeven.

Voedselindustrie    

Een centrifugaalzeef is een veel gebruikte machine in de voedingsindustrie die wordt toegepast om producten op een zeer efficiënte manier te zeven op basis van deeltjesgrootte. Vaak wordt bij een productielijn naast metaaldetectie de centrifugaalzeef ook geclassificeerd als Critical Control Point (CCP). De kwaliteit van het product dat de zeef verlaat is namelijk consistent en ongewenst product, waaronder ook vreemde delen, worden door de zeef afgevoerd. De toepassing van centrifugaal zeven is heel breed. Ze  worden bijvoorbeeld ingezet voor het zeven van bloem, suiker, poeders, en andere ingrediënten.

De werking van de centrifugaal zeef is als volgt. Het ruwe materiaal wordt aan de bovenkant ingevoerd en via schroeftransport in de zeef getransporteerd. De schoepbladen stuwen het product vervolgens naar voren en slingeren deze met hoge snelheid naar buiten. De deeltjes die gelijk of kleiner zijn dan de maaswijdte passen verlaten de zeef aan de goed product zijde maar grotere deeltjes en eventuele vervuiling worden afgevoerd.

De zeef is geheel uit RVS en voorzien van een oppervlaktebehandeling voor een oppervlakteruwheid onder de 0,8 µm. Door de direct aandrijving op de as zijn minder slijtdelen benodigd en is de stand tijd dus ook langer. Daarnaast is de zeef uiteraard voorzien van veiligheidssensoren waaronder zeefkorfdetectie en sensoren op de deur en luiken. Onze centrifugaalzeef is overigens heel prettig in gebruik omdat de zeefkorf wordt ondersteund middels sledes zodat inspectie of wisseling van een zeefkorf op een ergonomische wijze kan worden uitgevoerd.

Toepasbare industrieen

In verschillende industrieën worden centrifugaalzeven toegepast. Wij ontwikkelen deze machines met name voor de voedingsmiddelenindustrie.

Voedselindustrie

Zeefkorf en slagplaten

DUURZAAMHEID HOOG IN HET VAANDEL

Tijdig onderhoud draagt bij aan de productiviteit en veiligheid van uw machines en medewerkers. Wanneer u regelmatig de machines laat controleren en inspecteren bent u verzekerd van een goed werkende machine. Tevens is dit een verplichting voor de Arbowetgeving. Volgens gestelde richtlijnen controleren wij uw machines en leggen onze bevindingen vast in een rapport.

MODERNISERING EN OPTIMALISATIE

Wanneer blijkt dat uw machines aan verbetering of modernisering toe zijn kunnen wij dit voor u verzorgen. We onderzoeken de mogelijkheden, voeren eventuele reparaties uit en/of passen uw machines aan. Wij gebruiken hiervoor geavanceerde middelen en de nieuwste technieken.

Wij geven vanzelfsprekend service op onze centrifugaal zeven

Onze onderhoudsdienst uit Voorthuizen geeft na het installeren van de machine bij u op locatie, altijd kundig, snel en goede service! Wij bij Bakker Machinebouw hebben alle technische know how om uw centrifugaalzeef vakkundig en nauwkeurig te onderhouden, reviseren en verbeteren. Dit doen wij zowel op locatie als in onze eigen werkplaats in Voorthuizen.

VEILIGHEID ALTIJD VOOROP

Centrifugaalzeven die wij produceren voldoen altijd aan de geldende veiligheidseisen en zijn voorzien van een CE keurmerk.

Logo van het CE keurmerk

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Wilt de technische specificaties van onze centrifugaalzeven inzien vul dan onderstaand formulier in en wij sturen het per email naar u op.

Specs opvragen breker